Nepřátelské mikrovlnky
3. 5. 2008
PRINCIP FUNGOVÁNÍ MIKROVLNKY
Mikrovlnná trouba má umožnit rychlé zahřátí jídla, čehož je dosaženo třecím horkem. Jádrem trouby je takzvaný magnetron, který vytváří pole střídavého proudu. Vysokofrekvenční přepólování v tomto elektromagnetickém poli nutí molekuly v potravinách - zejména vodní póly, ale také aminokyseliny, lipidy a proteiny - tomuto poli přizpůsobovat svůj náboj, což znamená, že kmitají 2,5 miliardkrát za sekundu, a vytváří tak třecí horko. Pokrm se tímto horkem ohřeje, zatímco nádobí a přístroj, které neabsorbují žádné mikrovlny, zůstávají studené.
HISTORIE MIKROVLNEK
Byl jednou jeden americký vědec a ten se věnoval výzkumu radaru. Při jedné operaci s vysíláním mikrovln se mu v kapse u kalhot roztekla čokoláda. Jak nevkusné..ale inspirující! Doktor Spencer nebyl žádný hlupák a pochopil, že mikrovlny ohřívají potraviny! Od té chvíle to bylo jen otázkou času, kdy se tento přístroj dostane mezi lidi. V roce 1946 byla vyrobena první mikrovlnka, byla však ještě poněkud neskladná..vážila 340kg a byla vysoká 170cm.
Po objevu magnetronu jí ale už nic nebránilo v průniku do domácností, nejprve amerických a poté i ostatních.
Ale to je oficiální verze prodavačů mikrovlnek. ..
Na netu jsem nalezla zmínky o mikrovlnce už z druhé světové války, kdy ji vynalezli nacisté pro rychlejší ohřev potravin na válečném poli. Jelikož ale už tehdy objevili její diskutabilní vliv na lidské zdraví, nedošlo k jejímu použití v praxi.
Po skončení války zabavili výsledky výzkumů a přístroje spojenci.
VÝZKUMY MIKROVLNEK
Výzkumů, které by přímo zkoumaly vliv potravin ohřátých mikrovlnami je velice málo. Zřejmě to není finančně rentabilní?
Ale pár zmínek jsem přeci jen nalezla:
Sovětský výzkum - Popsání průběhu výzkumu sice nelze dohledat, protože je tajný, nicméně výsledkem jejich výzkumu byl zákaz používání mikrovln k ohřevu potravin zákonem v roce 1976. Také vydali mezinárodní varování v tomto smyslu.
Švýcarská studie – Klinický výzkum pod vedením Dr.Hanse Hartla. Studie byla prováděna s pomocí dobrovolníků. Zkoumal se vliv takto ohřátých potravin na organismus člověka. Po požití jim odebírali krev, která vykazovala vlastnosti nastartování obraných reakcí organismu. Některé hodnoty jsou shodné jako při počátečních stádiích rakoviny. Ale jelikož nejsem vědec, celý pokus je docela pěkně popsán zde: http://www.tipyainspirace.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=99
A několik dalších..třeba varování před ohřevem kojenecké stravy v mikrovlnce.Ohřívání láhve v mikrovlnce může být příčinou nepatrných změn struktury mléka.V kojenecké směsi může dojít ke ztrátě některých vitamínů. V ohřátém mateřském mléce mohou být zničeny jisté ochranné látky.
V roce 1991 zemřela v Oklahomě pacientka, která dostala transfúzi krve ohřáté v mikrovlnce. Krev prý zcela změnila vlastnosti a strukturu..
Prostě laicky řečeno, jídlo při ohřívání v mikrovlnce prakticky mučíme. Jeho původní struktura a vazby se rozpadají a už se nedokáží vrátit do původního stavu. Takže vznikají nové druhy jídel, s novými chemickými vazbami, které se však v přírodě běžně nevyskytují. Pak se nesmíme divit, že naše tělo tyto takzvané radiolytické směsi s rozpadlými molekulami nechce a nedokáže zpracovat.
Podle některých studií prý při ohřevu vznikají dokonce rakovinotvorné látky.
Ohřev ničí nutriční hodnoty potravin, snižuje biologickou využitelnost vitamínů, minerálů nebo nukloproteinů(v mase)
Při pohybu poblíž mikrovlnky vznikají poruchy mozkových vln , které mají za následek psychické problémy, jako je ztráta paměti, poruchy koncentrace, snížený emoční práh tolerance, zpomalení myšlenkových procesů a poruchy spánku - všechny tyto symptomy můžeme nalézt u lidí, kteří byli dlouhodobě vystaveni záření mikrovlnných trub a mikrovlnných vysílačů
A NA ZÁVĚR..
Vědci mimo jiné také prokázali, že mikrovlnka je výborná na zabíjení bakterií, třeba na kuchyňském hadru.
Nechci nijak podceňovat inteligenci mikrovlnek, ale by mě zajímalo, jak rozlišuje přátelské a nepřátelské bakterie a nemyslím tím zrovna jen na tom hadru))
Mikrovlny tedy vlastně způsobují sterilizaci......…těch bakterií.
Přeji dobrou chuť!!
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář